JoomlaLock.com All4Share.net

Manapság rengeteg információval kell a gyermekeknek megküzdeniük az iskolában. Sok szülő bizonytalan abban, hogy a gyermeke egyáltalán alkalmas-e arra, hogy elkezdje az iskolát. Vannak olyan jelek, amikor egyértelmű a válasz, hogy nem. Azonban sokszor határon ?táncol? a gyermek és nem lehet eldönteni, hogy menjen, vagy maradjon még egy évet óvodában.

De az is bizonytalanságot okozhat, amikor azt mondják Önnek, hogy a gyerek nem tanul jól, nem figyel, rosszul viselkedik. Holott otthon lehet, hogy minden rendben vele? De az is lehet, hogy Ön is látja, érzékeli a problémát, de nem tudja mit kellene tennie, mert sokan sokfélét mondanak, vagy éppen senki nem tud mit mondani?

Erre a bizonytalan helyzetre ad választ az iskolakészültségi vizsgálat és tanulási képesség felmérés

Szükséges esetben már nagycsoportos óvodás korban elvégezhető a vizsgálat és elindítható a fejlesztés. De igazából akkor sincs nagyon lemaradva, ha első osztályban kiderül, hogy a gyermeknek még fejlesztésre van szüksége.

De nagyobb gyerekek, középiskolások, felsőfokú tanulmányokat folytatók és felnőttek is felmérethetik magukat, amikor tanulási helyzetben nehézségeik vannak.

Az iskolakészülségi vizsgálat és a tanulási képesség felmérése is komplex folyamat, amely mozgásterápiás fejlesztő szakember és kineziológus együttes munkáján és szakmai véleményén alapul. A vizsgálat 3 alkalmat vesz igénybe, amelyek során a gyermek (vagy Ön) és lehetőség szerint egy hozzátartozója (szülő) aktív közreműködésére van szükség.

A személyes találkozó előtt

Az első találkozó előtt küldünk Önnek egy adatlapot. Ezt postán vagy elektronikus úton juttassa vissza hozzánk, ezzel segíti munkánkat, és gyorsabban, pontosabban juthatunk eredményhez.

Az első személyes találkozás

Első alkalommal találkozik kollégánkkal, aki részletesebben kikérdezi Önt a problémáról, figyelembe véve az összes körülményt.

A vizsgálat során 21 terület alapján alkotunk véleményt arról, hogy a gyermek iskolaérett-e.

Mit vizsgálunk?

 1. Testi fejlettség.
 2. Épek-e az érzékszervei?
 3. Milyen a ceruza fogása?
 4. Milyen az elemi mozgások összerendezettsége? Ha ezek pontatlanok, akkor a kapcsolódó idegrendszeri struktúrák éretlenek, alulszabályozottak.
 5. Jó-e az egyensúlyérzéke?
 6. Milyen a finommotorikus mozgása?
 7. Jól működnek-e a keresztcsatornák, azaz függetlenedtek-e a végtagmozgások?
 8. Milyen a testsémája?
 9. Kialakult-e a kézdominancia?
 10. Kialakult-e a lábdomanincia?
 11. Kialakult-e a szemdominancia?
 12. Kialakult-e a füldominancia?
 13. Milyen a szemmozgások koordináltság?
 14. Milyen a térérzékelése?
 15. Térirányok felismerése térben és síkban működik-e? Időben miént tud tájékozódni?
 16. Milyen a reprodukáló képessége?
 17. Hogy áll a soralkotással?
 18. Milyen a szem-kéz koordináció minősége?
 19. Rajzelemzés.
 20. Általános tájékozottság.
 21. Memória vizsgálat.

A találkozó után lehetséges, hogy további tesztek illetve vizsgálatok elvégzésére lesz szükség attól függően, milyen egyéb probléma gyanúja merül fel. 

Ennek az alkalomnak a hossza kb. 1,5 óra.

A második alkalom

Ezután találkozik egy kineziológus kollégával, aki részletes kineziológiai felmérést végez a kisgyermekkori, átmeneti és felnőttkori reflexekkel kapcsolatban. A kisgyermekkori reflexeknek le kell épülnie. Ha még iskolába kerülve is aktívak, akkor gátolják a tanulási folyamatokat. Ekkor tesztelésre kerül a tanulási profil is.

Ennek az alkalomnak a hossza kb. 1 óra.

A harmadik alkalom

A harmadik alkalommal az elvégzett tesztek, vizsgálatok eredményeit összegezzük, ezek alapján javaslatot teszünk a fejlesztésre (mozgásterápia, kineziológiai balanszok, tanulási coaching, egyéb fejlesztés...).

A fent ismertetett három alkalom általában elegendő a kivizsgáláshoz, ám néha a felmérés hosszabb időt, több alkalmat is igénybe vehet.

Ennek az alkalomnak a hossza kb. 1 óra.

Szükség esetén írásba foglaljuk a szakvéleményünket.

Fejlesztő pontjaink:

2400 Dunaújváros, Kohász u.8.fszt.2.

1094 Budapest, Tűzoltó u. 79. fszt. 6.

Alapítványi hozzájárulás:

Budapesten: 29 000.-

Dunaújvárosban: 22 000.-

Szakvélemény írásba foglalása: 2000.- (Ezt később kaphatja kézbe.)

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató