JoomlaLock.com All4Share.net

Az Educational Kinesiology? (edu-kineziológia) szó jelentése: tanulás természetes mozgástapasztalatokon keresztül. Minden edu-kineziológiai módszer alapelve, hogy a tanulás csak akkor teljes és integrált, ha az elsajátított információ mind most, mind a jövőben elérhető és alkalmazható az egyén számára.

Az edukineziológia többek között olyan mozdulatok alkalmazását is jelenti, melyek alkalmassá teszik az agyat arra, hogy optimális módon tárolja és tegye előhívhatóvá az információkat.

Célja tehát: a mozgáson keresztül visszaadni a tanulónak a tanulás örömét, és hogy a tanulás folyamata integrált, automatikus legyen, azaz az új tananyag könnyen beilleszkedjen a már meglévő tudásba és az előhívás se okozzon stresszt.

Brain Gym?

A Brain Gym? nem más mint az edu-kineziológia egyszerűsített változata olyan személyeknek, akik vagy tanulási nehézségekkel küszködnek, vagy akik számára a tanulás kihívást jelent.

Mikor forduljon Képességfejlesztő kineziológushoz? 

 • Amikor saját erőforrásait használva szeretné meglátni és kipróbálni kompetenciái fejlesztésének,
 • döntései meghozatalának,
 • életminősége javításának alternatív módjait.
 • Amikor tanulási folyamatait szeretné fejleszteni. (A tanulást itt tágabb értelmeben értelmezzük. Minden olyan helyzetet jelent, ahol az ügyfélnek a képességeit kell használnia, de abban kihívásokkal küszködik, szüksége van támogatásra a probléma, konfliktus megoldására.)
 • Amikor szeretne túllépni a blokkjain.
 • Amikor megerősítésre van szüksége a céljai elérését lehetővé tévő eredményes eszközök használatában.
 • Amikor a jövőjére vonatkozó célokat szeretne kidolgozni és felfedezni a célok elérésében akadályozó blokkokat.
 • Amikor korrigálni szeretné a dyslexiához (olvasási), dysgraphiahoz (írási), dyscalculiahoz (számolási) kapcsolódó problémákat.
 • Amikor figyelemzavaros, koncentrációs problémái nehezítik a hétköznapi munkavégzést, tanulást.
 • Amikor motiválatlan.
 • Amikor túl nagy a tanuláshoz kapcsolódó stressz. A stessz az egyik legnagyobb gátló tényező a tanulás során. Kapcsolódhat: személyhez (pl: tanár, szülő, osztálytársak), helyzethez (pl: felelés, dolgozatírás), tantárgyhoz (pl: matek, magyar, történelem), önbizalomhoz (pl: nem bízik a tudásában valaki) és még olya sok mindenhez.

Mi nem Képességfejlesztő kineziológia? 

Nem pszichoterápia és nem célozza betegségek gyógyítását. Ez a megfelelő kompetenciával rendelkező szakember feladata (pl: pszichiáter, pszichológus, természetgyógyász kineziológus). 

Mindezeknek megfelelően a Képességfejelsztő kineziológus olyan szakember, aki beszélgetés-sorozat, valamint speciális, csak erre a kineziológiai formára jellemző kineziológiai izomtesztek alkalmazásával alakít ki speciális kapcsolatot az ügyfeleivel. Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy elősegítse az ügyfelek teljesítményének növekedését vagy személyes fejlődésüket, vagy mindkettőt egyszerre - mindezt úgy, hogy az ügyfelek saját maguk választják meg céljaikat és az ahhoz vezető utakat.

 

Gyakori kérdések: 

A képességfejlesztő kineziológus betegségeket is gyógyít? 

Nem. A betegségek kezelése orvos, vagy természetgyógyász kineziológus kompetenciájába tartozik. A képességfejlesztő kineziológus a tanulást gátló blokkok oldásával, kiegyensúlyozásával tudja segíteni a hétköznapjait. 

Gyermekek is igénybe vehetik ezt a szolgáltatás? 

Igen. Ez esetben a gyermek lesz az ügyfél és az ő problémáinak megoldását támogatja a képességfejlesztő kineziológus a szülő beleegyezésével. 

A képességfejlesztő kineziológusra is vonatkozik a titoktartás? 

Természetesen minden a képességfejlesztő kineziológiai ülésen elhangzott információra teljes titoktartás vonatkozik. 

Milyen szempontok alapján válasszon képességfejlesztő kineziológust?

Alapvető, hogy minél képzettebb egy kineziológus, annál mélyebb szinten tud segíteni Önnek vagy gyermekének. A Brain Gym? tanfolyam 4 napja arra elegendő, hogy alap szinten tudja optimalizálni tanulását, sőt még segíteni is tud másoknak az agyféltekék működésének összehangolásában, ami a hatékony tanulás alapfeltétele.

Azonban igazán professzionális segítséget az EDU-K haladó tanfolyamainak elvégzése után, s az azokkal való munkával  tud nyújtani a szakember.

További fontos szempont, hogy az Ön által felkeresett képességfejlesztő kineziológus az EDU-K alapítvány által kiadott nemzetközi oklevéllel rendelkezzen, hiszen ez biztosítja azt, hogy hivatalosan, a nemzetközi előírásoknak megfelelő oktatónál végzett. Erről részletesebben itt tud tájékozódni: http://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu/mi-a-kineziologia/kineziologiai-rendszerek/kineziologiai-rendszerek-edu-k/

Fejlesztő pontjaink:

2400 Dunaújváros, Kohász u.8.fszt.2.

1094 Budapest, Tűzoltó u. 79. fszt. 6.

Alapítványi hozzájárulás:

Budapesten: 12 000.- / alkalom

Dunaújvárosban: 8000.-/ alkalom

 

Cikkeink a témában:

Mi az edu-kineziológia?

A brain gym? gyakorlatokat végző gyermekek kézírásának elemzése

Brain gym? működése az idegrendszer tükrében

Brain gym? képességfejlesztő gyakorlatok

Az edu kineziológia kialakulása

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató